Viskį

Tai grūdinių kultūrų distiliuotas gėrimas.

Viskio gamyboje naudojama abi distiliavimo sistemos (variniai katilo tipo (pot still) ir reaktifikacijos kolonos).

Brandinamas ąžuolo statinėse, trukmė reguliuojama pagrindinėse gamybos šalyse.

Škotiško viskio kategorijos

  • Grain Whisky (grūdų viskis)
  • Single Grain Whisky (vienos distilerijos grūdų viskis)
  • Blended Scotch Whisky
  • Single Malt Whisky (salyklinis viskis)
  • Blended Malt Whisky (skirtingų daryklų salyklinis viskių mišinys)

Škotijos viski regionai – Spayside, Highland, Islands, Islay, Lawland, Cambeltown.

Airiško viskio kategorijos

  • Grain
  • Blended
  • Single Malt
  • Pure Pot Still  (gaminimui naudojami daiginti ir nedaiginti miežiai)

Amerikietiško viskio kategorijos

  • Straight (mažiausiai 51% ir daugiausiai 80% vienos rūšies grūdų)(Kategorijos – Bourbon whiskey, Tennesse whiskey, Rye whiskey, Corn whiskey, Barley whiskey).
  • Blended (bent 51% Straight Whiskey, likusi dalis pigus, neutralus, nebrandintas grūdų spiritas).

Apie viskį mokykitės „Whisky ambassador“ mokymuose.