Sakė

Sakė

Data ir laikas:

2020-06-11, 18 val.

Vieta:

Someljė mokykla, Stumbrų g. 15, Vilnius

Kaina:

40 €

Apimtis:

3 akad. val.

Registruotis

Pasaulio gastronomijos sostinėse Honkonge, Niujorke, Londone, Kopenhagoje, San Sebastiane ir net Paryžiuje sakė sparčiai skinasi kelią į prestižiškiausių restoranų vynraščius. Priešingai vyraujančiai nuomonei, sakė nėra ryžių degtinė. Tai skaidrus alkoholinis gėrimas, gaminamas fermentuojant ryžius. Nors pagal išvaizdą, stiprumą ir skonį sakė yra artimesnė vynui, vis dėlto tradicinio Japonijos gėrimo gamybos procesas panašesnis į alaus. Sakės gamybai naudojami tik 4 ingredientai: ryžiai, vanduo, mielės ir koji.

Kokybiškos, šioje paskaitoje pristatomos, Junmai, Ginjo ir Daiginjo kategorijų sakės kartu tesudaro tik apie 25 % pasaulio sakės rinkos, tačiau būtent jos ir yra tai, kas šiuo metu sparčiai populiarėja žymiausiuose pasaulio restoranuose ir baruose.

Paskaitą veda vyno ekspertas Petras Jarašūnas.

Daugiau informacijos: egle@someljemokykla.lt ar tel.: +370 655 40970

 

Registruokis!